טעות טקטית ומודיעינית קשה. ישראל במסר לאיראן: לא ידענו כי מדובר בשיירה בה היו מפקדים בכירים איראנים
ישראל העבירה, ביום ג' 20.1, באמצעות כלי תקשורת מערביים וערביים, מסרים לאיראן, כי היא לא ידעה כי בהתקפה על שיירת חיזבאללה ליד קוניטרה, היא פוגעת גם בגנרל מוחמד עלי אללה דאדי Gen. Mohamad Ali Allah Dadi, איש משמרות המהפכה האיראנים ובצוות הפיקוד שהיה מורכב מחמישה קצינים איראניים.
'אנחנו קיבלנו את ההתראה (על השיירה של חיזבאללה), תצפתנו על כלי הרכב, ואז ירינו', אמר מקור ישראלי אשר סירב להזדהות'. We got the alert, we spotted the vehicle, identified it was an enemy vehicle and took the shot. 'ראינו בפעולה זו פעולה טקטית מוגבלת', אמר המקור הישראלי. We saw this as a limited tactical operation.
'חשבנו כי אנו תוקפים יחידת שדה שהייתה בדרכה לבצע התקפה על גדר המערכת שלנו', הוסיף הדובר. We thought we were hitting an enemy field unit that was on its way to carry out an attack on us at the frontier fence
המקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה: ישראל חצי מתנצלת על ההתקפה ועל תוצאותיה, והיא מבהירה שאם גורמי המודיעין שלה היו יודעים כי מדובר בחבורת מפקדים איראניים ושל חיזבאללה, ההתקפה הזו לא הייתה מתבצעת כלל. במילים אחרות, מזווית הראייה הישראלית, בוצעה כאן טעות, אשר בגללה לא צריכה לפרוץ התנגשות צבאית רחבה או מוגבלת בין איראן ובין ישראל.
הדובר הישראלי הוסיף ואמר בתשובה לשאלה אם ישראל מצפה לפעולת תגמול איראנית או של חיזבאללה בגלל התקיפה, 'כי כמעט בטוח שהם (איראן וחיזבאללה) יגיבו. אנחנו מצפים שזה יקרה, אבל אני חושב שלאף אחד מהצדדים אין רצון בהסלמה'.
אפשר וצריך להניח, כי חצי ההתנצלות הישראלית, באה לאחר שעל ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון משה יעלון, הופעל לחץ כבד מוושינגטון, שהעבירה ביום ג' מסרים דחופים לירושלים, כי צריך לעצור את כדור השלג המתגלגל לקראת התנגשות צבאית בין ישראל, איראן וחיזבאללה, משום שהדבר יביא להפסקה מיידית של שיחות הגרעין בין ארה''ב וחמשת המעצמות, ואולי אפילו להתמוטטותן. הבית הלבן הודיע ללשכת ראש הממשלה נתניהו, כי לפי המידע המודיעיני המצוי בידיו, התגובה הצבאית של איראן וחיזבאללה קרובה והיא יכולה לדרדר את המצב לקראת מלחמה.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי ספק רב באם ההסברים המגומגמים הישראליים האלה יתקבלו על דעת טהרן. האיראנים יודעים, כי בראש פיקוד צפון עומד האלוף אביב כוכבי, מי שהיה עד מלפני זמן קצר ראש אמ''ן, ובהכירו היטב את הזירות הצבאיות בין ישראל ואיראן, וישראל וחיזבאללה, ספק רב באם הוא היה מבצע פעולה כזו, מבלי שהיה מברר בדיוק באיזה שיירה מדובר ומי נמצא בה.
עצם העובדה שישראל אומרת, בניסיון לעצור את התדרדרות הביטחונית, שהיא לא ידעה מי ישנו בשיירה זו, היא הודאה פומבית ישראלית בכך שהמודיעין הישראלי 'נכשל'.
צעד ישראלי זה ייתן בידיו של חסן נסראללה נשק רב עוצמה: בכל מקום אליו עכשיו ילך ויידבר הוא יגיד, כי ישראל וצה''ל התקפלו-נסוגו מפני איומיי חיזבאללה. קשה יהיה לסתור דברים אלה.
אסור היה לא לראש הממשלה נתניהו, ולא לשר הביטחון יעלון, לתת אור ירוק לפרסומים אלה, צעד המבטל את הגיבוי שהם נותנים לצה''ל, לחיל האוויר, לפיקוד צפון, ולאמ''ן.