תגובה איראנית: אם נותקף נשגר 4 טילים שיגרמו ל-1 מיליון נפגעים בישראל
איראן מחריפה את נימת האיום על ישראל, ובמקביל מתלהט הויכוח הפנימי בטהרן עד כמה יש להתייחס ברצינות לאיומים הנשמעים בימים האחרונים מישראל ומארה"ב.
סוכנות הידיעות Fars השייכת למשמרות המהפכה באיראן, מאיימת ביום א' 6.11 בכותרת ראשית להשמיד את ישראל באמצעות 4 טילים בלבד. זהו איתות ראשון המורה כי איראן עומדת להפעיל בתגובה על תקיפה אמריקנית, או ישראלית, נשק גרעיני.
המקורות האיראניים של תיקדבקה מדווחים, כי סעד-אללה זארעי Saad-allah Zarey, הפרשן הצבאי הבכיר של הסוכנות, הנחשב כאחד המקורבים ביותר למנהיג איראן האייטוללה עלי חמנאי, כותב: איראן מסוגלת להביא למיליון נפגעים בישות הציונית, ע"י ירי ארבעה טילים בלבד לכיוונה. אומנם זארעי מדגיש כי כוונתו לטילים קונבנציונאליים, אולם ניסיון תקופות מלחמת המפרץ ומלחמת לבנון, מלמדים כי הנזק של טילים רגילים רחוק מאוד מלהגיע למימדים כאלה. אם כי אין עדיין בידי איראן פצצה או ראשי חץ גרעיניים מבצעיים מייצור עצמאי, קיימות זה לפחות שש שנים, מתחילת 2005, שמועות עקשניות בקרב חוגי מודיען מערביים האומרות, כי בתקופת התפוררות האימפריה הסובייטית, טהרן הצליחה לרכוש בשוק השחור הגרעיני 18 טילי שיוט גרעיניים מאוקראינה, ו-3 עד 5 פצצות גרעיניות מבלורוסיה.
ב-18 למרס 2005, פרסם שירות השידור הבריטי ה-BCC ידיעה שהתבססה על מקורות במשרד התובע הכללי האוקראיניUkraine's prosecutor-general אשר מסר, כי מבריחי נשק גרעיניים אוקראיניים הצליחו להבריח לאיראן טילי שיוט גרעיניים מדגם Kh-55, הידועים גם בשם X-55s, הנורים ממטוסים ויש להם טווח של 2,500 ק''מ. במילים אחרות, כל מטוס איראני צבאי שטס במרחב האווירי האיראני יכול לשגר טילים אלה לעבר ישראל. הטווח בין איראן לישראל הוא 1,200 ק''מ בלבד. המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי כל טיל שיוט כזה מסוגל לשאת ראש חץ גרעיני של 200 קילוטון a 200-kiloton yield.
התובע האוקראיני אמר, כי הטילים סופקו לאיראן ללא ראשי החץ הגרעיניים שלהם, אולם המקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה מדווחים, כי מידע מודיעני מערבי אחר העלה תמיד את החשד כי את ראשי החץ הגרעיניים לטילים איראן השיגה מבלורוסיה, או מסוחרי נשק גרעיני שפועלים במדינות המוסלמיות שהיוו עד תחילת שנות ה-90 את ברית המועצות.
הידיעה האיראנית ב-Fars אומרת, כי הטילים שישוגרו על ישראל יהיו טילים קונוונציונאליים, אולם היא איננה אומרת איזה ראשי חץ יורכבו על טילים אלה, כאשר היא נמנעת מלציין אם המדובר בראשי חץ קונוונציונאליים, או גרעיניים.
סעד-אללה זארעי כותב כי ישראל היא מדינה קטנה ופגיעה. לדעתו אפילו 100 פצצות ישראליות לא יגרמו נזק משמעותי לאיראן שהיא גדולה פי 80 בשטחה מישראל. הוא טוען כי במלחמת טילים לא יישאר לישראל זמן להגן על עצמה. לכן לטענתו, הסיכוי שישראל או ארה"ב יפתחו בפעולה צבאית נגד איראן הוא קטן ביותר.
גם העיתון הקיצוני כיאהן Kayhan כותב במאמרו הראשי ביום א', כי ישראל חלשה מדי וארה"ב עייפה מדי מכדי שיוכלו לפגוע באיראן. העיתון טוען, כי ניסיון העבר מלמד שאיראן יוצאת חזקה יותר מכל לחץ, מול האיומים והסנקציות על איראן, כותב העיתון עומדת "תבוסתה של ישראל במלחמת 33 יום עם חזבאללה" וכן תבוסת ארה"ב במלחמות בעיראק ואפגניסטן.
אולם העיתון 'טהרן המרוז' Tehran Emrooz כותב במאמרו הראשי, כי אסור לזלזל באפשרות מתקפה צבאית אמריקאית. העיתון מעריך כי ארה"ב מתכננת מצבע בזק עם עוצמה אדירה ובמקביל מתכוונת להגביר את לחץ הסנקציות על איראן.
גם העיתון 'שארק' Sharq כותב במאמר במאמר ראשי כי אסור לזלזל בתוכניות האויב על תקיפה אפשרית של איראן.
למרות הויכוח הער המתנהל בעיתונות האיראנית על נושא הגרעין ואפשרות פעולה צבאית אמריקנית, או ישראלית נגד איראן, המנהיגים המרכזיים באיראן מעדיפים לנצור את לשונם. מנהיג איראן האייטוללה על ח'אמנאי ששלח ביום א' ברכה לעולי רגל איראנים במכה, " לא התייחס כלל לנושא הגרעין למרות שדיבר באופן כללי על הסכנות והאויבים האורבים לאיראן. גם שר הביטחון של איראן אחמד וודעיי Ahmad Vahidi שנאם ביום א' בטהרן, לא התייחס לנושא הגרעין וההתקפה הצפויה על איראן.