דיונים בין ראשי צבאות רוסיה ומצרים על עסקת נשק גדולה. המצרים רוצים טילים ניידים רוסיים בליסטיים ארוכי טווח
סגן הרמטכ''ל הרוסי, גנרל וואצ'יסלאב קונדראשוב Lieutenant General Vyacheslav Kondrashov, שהוא גם ראש המודיעין הצבאי הרוסי, שהגיע ביום שני 28.10, בראש משלחת צבאית גדולה לקהיר, פתח מיד בדיוניים עם צמרת הצבא המצרי.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים, כי ביום הראשון של השיחות, יום ג' 29.10, התרכזו שני הצדדים באפשרות של עריכת עסקת נשק גדולה בין מוסקבה לקהיר. המצרים שמו על שולחן הדיונים את דרישתם לקבל ממוסקבה, מערכות נשק מתקדמות, כשהם מדגישים במפורש, כי הם מתמקדים בקבלת מערכות נשק אותן האמריקנים מסרבים לספק להם.
בראש רשימת הרכש המצרית, טילי קרקע-קרקע בליסטיים ארוכי טווח, המסוגלים לפגוע במטרות באיראן ובארצות אחרות במזרח התיכון.
הבעיה המרכזית שיש לרוסים עם טילים כאלה, הוא שמוסקבה וושינגטון חתמו על הסכם האוסר עליהן לייצר טילים בליסטים בעלי טווח בינוני, וכי מה שהם מייצרים הם טילים ארוכי טווח בעלי טווח של למעלה מ-5,000 ק''מ. מוסקבה יכולה להיתקל בהתנגדות אמריקנית חריפה לאספקת טילים כאלה למצרים.
אולם בתחילת החודש ערכו הרוסים ניסויי בטיל בליסטי בינוני שהטווח שלו הוא כ-2,000 ק''מ, וזאת בניגוד להסכם בינם ולבין האמריקנים. מודבר בטיל הנייד SS-25 . אפשר וצריך להניח כי המצרים מתעניינים ברכישת הטיל הזה.
המצרים אמרו, כי אספקת טילים רוסיים כאלה היא בראש רשימת הקניות שלהם, ובאם מוסקבה תסכים לספק אותם, הדבר יהווה מבחן לרצינותה של מוסקבה לחדש את היחסים הצבאיים בין רוסיה למצרים.
המשלחת הרוסית אמרה, כי היא תעיין ברשימת הקניות שהגנרלים המצריים הגישו להם, אולם כדי להוכיח את רצינותם מוסקבה מוכנה כבר עכשיו להעמיד לרשות מצרים אשראי נוח וארוך טווח, למימון העסקה. במילים אחרות, מצרים לא תזדקק לממון עסקת נשק כזו, לא לסעודיה ולא למדינות המפרץ הפרסי.
זהו הביקור הראשון של משלחת צבאית רוסית גדולה בקהיר בראשות ראש המודיעין הצבאי הרוסי מזה 35 שנה.
תיקדבקה: בעוד בארה''ב ובמערב מתווכחים על הצעדים שסעודיה נוקטת כדי להתרחק מארה''ב, וכי צעדים אלה 'מוגבלים', פעולת סעודיה להרחקתה גם של מצרים מארה''ב. על ביקור המשלחת הרוסית בקהיר, שמטרתה סיכום עסקת נשק רוסית-מצרית גדולה, במימון סעודי, סוכם עוד בשבוע האחרון של יולי, בעת ביקור ראש שירותי המודיעין הסעודיים הנסיך באנדר בין סולטן במוסקבה, ושיחותיו עם נשיא רוסיה ולדמיר פוטין.
צבא מצרים לא קיבל מערכות נשק רוסיות ב-41 השנה האחרונות, מאז 1972, נשיא מצרים דאז אנואאר סאדאת הורה על גירוש המומחים הרוסיים ממצרים.
נראה כי הודעתו של שר החוץ האמריקני ג'ון קארי, שנמסרה לאחר שנודע לו כי המשלחת הצבאית הרוסית הגיעה לקהיר, כי הוא יגיע בשבועות הקרובים לביקור במצרים, אחרה את המועד. קארי העמיד כתנאי לביקורו קיום פגישות גם אנשי אופוזיציה מצריים-קרי האחים המוסלמים. המשלחת הצבאית הרוסית תתרכז רק בפגישות עם קציני צבא מצריים, כולם מנאמניו של שר ההגנה הגנרל פאתח אל-סיסי.