כוחות ארה"ב במזה"ת משנים את היערכותם מול איום טילי השיוט האיראנים. גם צה"ל נוקט בצעדים דומים

לא כל כך ברור מדוע ראש הממשלה ושר הביטחון בנימין נתניהו אמר, ביום ב' 28.10, בפגישה עם שר האוצר האמריקני סטיבן מנוצ'ין בירושלים, כי 'איראן שואפת כעת להשיג נשק מדויק שיוכל לפגוע בכל מטרה במזרח התיכון בדיוק של 10-5 מטרים. הם שואפים לפתח את זה וכבר התחילו להכניס אותם לתימן במטרה לפגוע בישראל גם משם'.  נתניהו הוסיף ואמר, כי איראן נערכת להציב טילים כאלה גם בסוריה ובעיראק.
סטיבן מנוצ'ין אינו הכתובת המתאימה בוושינגטון אליה יש להפנות נושאים אלה.
כפי שנתניהו יודע בוודאי היטב, ארצות הברית מודעת למצב זה, אבל גם לה כמו לישראל אין עדיין תשובות/פתרונות ברורים למצב זה.

זו אחת הסיבות העיקריות מדוע האמריקנים, מאז ההתקפה האיראנית בטילי שיוט ומל"טי נפץ מתפוצצים על שדות הנפט בסעודיה ב-14 לספטמבר, מפנים כוחות מהמפרץ שלהערכתם נמצאים בטווח הטילים האלה.
הבעיה העיקרית שהתעוררה עם התקפה זו הייתה לא רק בעצם העזתה של טהרן לתקוף בגלוי מטרות נפט בסעודיה, אלא מידת הדיוק המדהימה שהטילים והמל"טים המתפוצצים האיראנים השיגו.
לפני ההתקפה ב-14 בספטמבר איש בממסדים הצבאיים האמריקנים והישראלים לא העלה בדעתו כי לאיראנים יש יכולות כאלה.
ביום שישי 25.10, הודיע הצי האמריקני, כי נושאת המטוסים 'לינקולן' וכוח התקיפה שלה USS Lincoln Carrier Strike Group יישארו באזור, אבל הם יפעלו מצפון הים הערבי.
פירושה של הודעה זו היא, שכוח התקיפה האמריקני משייט עתה בנקודה ממנה מטוסי הקרב-הפצצה שלה מדגם F/A-18 להם יש טווח של כ-800 ק"מ יכולים להגיע בקושי עד למטרות בחוף המזרחי של איראן ולחזור לבסיסם.
במילים אחרות, החשש מפני פגיעה בטילי שיוט איראניים, הוא כל כך ממשי עד שהפיקוד הצבאי האמריקני מעדיף להסיר, בשלב זה, מעל חלקים באיראן את האיום בפעולה צבאית אמריקנית ישירה, ובלבד שנושאת המטוסים ואוניות המלחמה  המלוות שלה לא תפגענה.

אותם הדברים אמורים, לגבי פינוי המפקדות האוויריות האמריקניות מבסיס אל עודייד Al Udeid Air Base בקטאר, והעברתן למרכז סעודיה.
הפיקוד האמריקני CENTCOM חושש מהתקפת טילי שיוט על המפקדות האוויריות האמריקניות באל עודייד, שיכולה לשתק את מערכות הפיקוד והמודיעין האמריקניות באזור.
ההודעות המרגיעות של צה"ל מיום ב' בלילה, כי נערכו שינויים במערך הנ"מ של ישראל שייענו על האיומים האסטרטגיים החדשים האלה מול ישראל, אין פירושן כי צבא ארצות הברית וצה"ל כבר מצאו תשובה לאיום של טילי השיוט האיראניים.
לאחר עשרות שנים של עבודת פיתוח צבאית ומודיעינית משותפת עם  צבא ארצות הברית ובמיוחד  the US Missile Defense Agency's -MDA, והקמתן של ארבע שכבות של הגנה נגד טילים בהשקעה אדירה של עשרות ביליוני דולרים, מוצאים ארצות הברית, ישראל וצה"ל את עצמם לפתע חשופים בפני הטילים האיראניים.  
זו הסיבה מדוע ראש הממשלה ושר הביטחון  בנימין נתניהו חוזר ואומר באחרונה, כי יש צורך דחוף להשקיע מיד עוד כמה מיליארדי דולרים כדי לפתח מיד אמצעי הגנה מפני היכולות האיראניות החדשות.  


Print Friendly, PDF & Email