רוסיה סגרה את המרחבים האוויריים והימיים במזרח הים התיכון. כוח התקיפה הימי האמריקני 'הרי טרומן' נכנס לים התיכון

משרד ההגנה הרוסי, ומפקדת הצי הרוסי הודיעו, ביום ה' 20.9, כי בעקבות תרגיל אווירי-ימי שמבצעים חיילות האוויר והים הרוסיים, החל מהבוקר ועד יום רביעי בשבוע הבא 26.9, תוגבלנה הטיסות של מטוסים ואניות במרחבים האוויריים והימיים המשתרעים מאזור חופי סוריה ולבנון ועד לקפריסין.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה: בכך חסמה רוסיה את יכולתם של מטוסי קרב וספינות טילים   ישראליות לתקוף מטרות בסוריה מהים התיכון ומלבנון.
מעתה, ובימים הקרובים, אם מטוסים ישראליים יתקפו מטרות בסוריה, הם יצטרכו לבוא ישירות מישראל, או ממזרח כשהם חוצים את המרחב האווירי של ירדן. ההודעה הרוסית הרוסית חוסמת את הדרך בפני ספינות הטילים הישראליות להגיע אל מול חופי סוריה.
אין ספק, כי בצעדים אלה מוסקבה מדגישה כי היא וכוחותיה הם השולטים במזרח הים התיכון, ולא ישראל, כפי שאפשר היה להתרשם מרצף התקיפות האוויריות הישראליות על מטרות בסוריה במשך חודש ספטמבר.
עד עתה בוצעו החודש חמש תקיפות ישראליות, כולן באו מכיוון הים, או מכיוון לבנון.
הצעד הרוסי הוא לא רק צעד נגד ישראל, אלא הוא גם צעד נגד ארצות הברית.
בימים הקרובים ייכנס למזרח התיכון כוח התקיפה הימי האמריקני 'הרי טרומן' Harry S. Truman Carrier Strike Group, שבראשו תעמוד נושאת המטוסים הגרעינית האמריקנית 'הרי טרומן'.
זהו כוח ימי אדיר המונה כ-6,000 מלחים, טייסים וצוותי אוויר, ומשתתפות בו, סיירות ומשחתות טילים מונחים, ו-9 טייסות squadrons  של מטוסי קרב-הפצצה.
זו היא התשובה של ממשל הנשיא טראמפ והצי האמריקני, על ריכוז הכוחות הימי של הצי הרוסי, הכולל 25 אניות מלחמה, הנמצא מול חופי סוריה, מאז השבוע האחרון של חודש אוגוסט.  עד עתה האמריקנים לא הגיבו על ריכוזי הצי הרוסיים האלה, אולם עתה הם החליטו לפעול.
ההודעה הרוסית על הגבלות הטיסה והשייט במזרח הים התיכון, בואו של הכוח הימי/אווירי האמריקני לים התיכון, והתקרית בה הופל ביום ב' 17.9 מטוס הביון הרוסי מדגם איליושין IL-20, כאשר כל 15 אנשי הצוות הרוסי שהיו בו נהרגו, מביאה את המתיחות הצבאית בין רוסיה, ארצות הברית, וישראל לשיא חדש.
אפשר וצריך להניח, כי בשעות ובימים הקרובים נשמע על התפתחויות צבאיות נוספות באזור.

Print Friendly, PDF & Email