הטיל האיראני של רב אלוף (במיל.) משה בוגי יעלון.

תיקדבקה: הרמטכ"ל לשעבר רב אלוף (במיל.) משה בוגי יעלון: לישראל יש חלופה-אופציה צבאית כיצד לטפל באיום הגרעיני האיראני, והיא יכולה לעשות זאת בעצמה ללא עזרתה של ארצות הברית. יש בהחלט לישראל אופציה צבאית הדגיש יעלון. בדברים שנשא במכון `הדסון` בארצות הברית אמר הרמטכ"ל לשעבר כי יהיה צורך ביותר מתקיפה אחת. הפגיעה תהייה מדויקת כמו סיכול ממוקד. ישראל יכולה לשבש את מערכת ההגנה האנטי אווירית של איראן. לדברי יעלון לא מדובר רק בתקיפה אווירית. הוא סירב לפרט. שימוש בחלופה זו על ידי ישראל יכולה לדחות את האיום הגרעיני האירני ל-10 שנים לפחות. לדעתו איראן תגיב בירי טילים, בהפעלת חיזבאללה ובירי טילים קסאם מהרצועה ומהגדה.
אין ספק כי דבריו של הרמטכ"ל לשעבר משה בוגי יעלון נגעו לא רק בעצבים רגישים ביותר בישראל, אלא בצומת העצבים המרכזית של המערכת האסטרטגית העולמית המנוהלת נגד איראן על ידי ארצות הברית.
במילים אחרות רב אלוף (במיל.) משה בוגי יעלון אומר כי לישראל ישנה דרך או מערכת צבאית סודית היכולה לפגוע נקודתית במפעלי הגרעין האיראנים ולהוציאם מכלל פעולה למשך שנים רבות. זו היא התשובה הברורה ביותר שנשמעה עד כה על איומיו של נשיא איראן מוחמד אחמדינז`אד למחוק את ישראל מעל המפה ולפגוע בארצות הברית בצורה `שתכאיב לה.` יעלון גם העריך כי לאיראן יהיה את הידע לבנות נשק גרעיני תוך `ששה עד שמונה עשרה חודש.` נשק גרעיני, יהיה לדעת הרמטכ"ל לשעבר תוך 3 עד 5 שנים.
מלבד המרוץ של כלי התקשורות העולמיים אשר יתחילו עכשיו במסע ניחושים על איזה `חלופה צבאית` בדיוק מדבר הרמטכ"ל לשעבר, יתחיל עכשיו מסע גינוי והכחשות אמריקני-ישראלי, לדברים אלה. איראן תגיב באיומים חדשים ותעלה בכך את המתיחות באזור.
דבריו של משה יעלון גם סותרים את כל דבריהם והנחותיהם של מ"מ ראש הממשלה אהוד אולמרט ושל ראש הממשלה עצמו אריאל שרון. עוד בסתיו 2005, ערב תוכנית ההתנתקות הפיצו השניים לא פעם רמזים כי תוכנית ההתנתקות חייבת להתבצע מאחר והיא תעניק לישראל מטריה אמריקנית לה היא זקוקה מול האיום הגרעיני האיראני.
רק בתחילת השבוע בנאום ווידיאו לפני וועידת איפא"ק בוושינגטון, אמר אהוד אולמרט כי אנו זקוקים לעזרתם של ארצות הברית ושל העולם כדי לטפל באיום האיראני `מאחר ואיננו יכולים לעשות זאת לבד.`
עתה בא האיש, אשר רק לפני תשעה חודשים היה ממונה על `החלופה הצבאית` הזו ואומר במילים שאינם משתמעות לשתי פנים כי לדברים אלה אין שחר.
ישראל , לדעתו של הרמטכ"ל לשעבר, יכולה לטפל במצב הזה בעצמה, ואיננה זקוקה לעזרתם של אחרים. בכך העמיד משה בוגי יעלון את אהוד אולמרט במקום בו תעמולת הבחירות של `קדימה` רוצה להעמיד אותו כממשיך דרכו של אריאל שרון, אבל באותו זמן הוא שלל ממנו את האפשרות לומר שהוא ממשיך דרכו של מנחם בגין ז"ל שנתן את ההוראה להפציץ ביוני 1981 את הכור הגרעיני העיראקי, למרות התנגדותם של ארצות הברית ושמעון פרס.
יעלון הוא המנהיג הישראלי היחיד המציב במערכת הבחירות, למרות שהוא לא רץ בה, מדיניות ביטחון ישראלית עכשווית ברורה. בעוד אהוד אולמרט מדבר על גבולות ישראל שיקבעו עד 2010, ובכך הוא מתחמק מלדבר על הבעיות המיידיות, ובנימין נתניהו, ועמיר פרץ מופיעים ומדברים כאילו אין להם מדיניות ביטחונית בכלל, מציג יעלון תמונה מדויקת מה ישראל צריכה ויכולה לעשות לדעתו, כדי להגן על ביטחונה.
הרמטכ"ל לשעבר נמצא כבר למעלה מחצי שנה במכון הוושינגטוני למזרח התיכון, מכון המהווה את נקודת המפגש בבירת ארצות הברית בין המתכננים האסטרטגיים האמריקנים והישראלים בעבר, בהווה, ובעתיד של המדיניות האמריקנית-ישראלית במזרח התיכון. למרות חשיבתו הרבה צריך תמיד לזכור כי המכון הזה אינו בהכרח קובע את המדיניות האמריקנית. ישנם עוד מכונים אחרים מסוגו בבירה האמריקנית להם יש לא פחות ולעיתים אף יותר השפעה. ישנן גם מדינות אחרות להם יש ייצוג זה או אחר בוושינגטון ושהשפעתן איננה פחותה ואולי אפילו עולה על זו של ישראל, לדוגמא: ערב הסעודית. אולם אין ספק כי משה בוגי יעלון נמצא בחודשים האחרונים באחת מעמדות האזנה המרכזיות ביותר בבירה האמריקנית. השאלה המסקרנת ביותר היא כמובן האם הדברים שאמר, הם מסקנה מכל מה ששמע ולמד בוושינגטון?

Print Friendly, PDF & Email