בלעדי: שר ההגנה המצרי הגנרל אל-סיסי ישיק את מערכת הבחירות שלו לנשיאות ב-15 לאוגוסט. רוברט פורד שגריר ארה"ב במצרים

המקורות המודיעיניים והמזרח תיכוניים של תיקדבקה מדווחים בלעדית, כי שר ההגנה המצרי הגנרל פאתח אל סיסי מצוי בעיצומן של ההכנות שהוא ואנשיו עורכים להשיק במערכת הבחירות שלו לנשיאות מצרים. המערכה תפתח ביום ה' 15 לאוגוסט, דבר המעיד על כך כי אל-סיסי רוצה בעריכת בחירות עוד השנה, ובמערכת בחירות קצרה ויעילה.
ביום ג' השבוע 30.7, התקשר שר ההגנה האמריקני צ'אק הייגל אל הגנרל אל-סיסי, ולפי ההודעה הרשמית שפורסמה בוושינגטון, הוא דן אתו בתוצאות ביקורה השבוע של מתאמת פעולות החוץ של האיחוד האירופאי קתרין אשטון בקהיר, ובפגישתה של אשטון עם נשיאה המודח של מצרים איש האחים המוסלמיים מוחמד מורסי.
זה היה ניסוח עדין ללחץ שהייגל הפעיל על אל-סיסי, בהמשך ללחץ שהפעילה קודם אשטון, כי אל-סיסי יורה על שחרורו של מוחמד מורסי מהמעצר בו הוא נתון, וכי אל-סיסי ישתף את האחים המוסלמים בתהליכים הפוליטיים במצרים. במילים אחרות הייגל דרש מא-סיסי לשתף שרים מהאחים המוסלמים בממשלה הזמנית, ויאפשר להם להשתתף בחופשיות בבחירות הכלליות לפרלמנט המצרי העומדות להיערך בתחילת 2014.
כל מה שאל-סיס הגיב לדבריו של הייגל היה כי הוא 'מאשר מחדש את תמיכתו במפת הדרכים הפוליטית כפי שהותוותה על ידי הממשלה המצרית הזמנית.' ציטוט המקור: Al-Sisi reiterated support for the political roadmap outlined by Egypt's interim transitional government, לא הייגל, לא אשטון, וגם לא שר החוץ הגרמני גידו ווסטרוולה Guido Westerwelle , שהגיע אחריה לקהיר ביום ה' 1.8, לא העלו על דעתם כי הגנרל המצרי שוב הפעם יפתיע אותם-הפעם בעריכת בחירות בזק לנשיאות מצרים.
גם ההצבעה ביום ד' 31.7 בסנט בוושינגטון, בה 86 סנטורים נגד 13 בלבד, לחסום כל הצעת החלטה הדורשת מממשל אובמה להפסיק את העזרה הצבאית למצרים, הצעה שנועדה להפגין את המרירות והתנגדות האמריקנית לצעדי הצבא המצרי שתפס את השלטון בקהיר ב-3 ביולי, והעובדה כי הנשיא אובמה החליט לשלוח לקהיר בתאריך שעדיין לא נקבע, בחודש אוגוסט, שני סנטורים בכירים, ג'ון מקקיין, ולינדסיי גרהם, John McCain of Arizona and Lindsey Graham of South Carolina, לא עזרו להסתיר את העובדה, כי הגנרל אל-סיסי מדבר ועונה בנימוס לוושינגטון ולאירופאים, ואחר כך פועל בדרך הפוכה מזו שהם דורשים ממנו.
לעצם הצגתו לבחירה כנשיא מצרים יש לפחות משמעויות מרכזיות.
1. אל סיסי מחזיר את הצבא המצרי למרכז הבמה הפוליטית במצרים.
2. כמו בתקופת חוסני מובראק, הצבא הוא שייקבע מי יהיה נשיא מצרים.
3.
התהליך הפוליטי הדמוקרטי במצרים יהיה מוגבל ביותר, והוא ינוהל על ידי הצבא המצרי.
4. כמו ארבעת נשיאי מצרים לפניו, נאצר, סאדאת, מובראק, אל-סיסי ירדוף וידכא את האחים המוסלמים, תוך כדי שהוא ינסה להגיע עם הנהגתם להסכם שיאפשר להם פעילות פוליטית מוגבלת, אשר תכלול בחירה של מספר מועט ומוסכם של חברי פרלמנט.
5. אם האמריקנים או האירופאים יפסיקו או יקצצו, בגלל התהליך הזה, את העזרה הכלכלית או הצבאית למצרים, הגנרל אל-סיסי בטוח כי הוא יקבל את הכספים החסרים לו, וגם את התמיכה הפוליטית, ממדינות המפרץ הפרסי ובראשן ערב הסעודית.
המקורות של תיקדבקה בוושינגטון מוסרים, כי בתגובה למדיניות זו עומד הממשל למנות את רוברט פורד מי שהיה שגריר ארה''ב בסוריה בתחילת המרד הסורי נגד בשאר אסד, לשגריר ארה''ב בקהיר. פורד ידוע כשגריר לא שגרתי היודע לטפח קשרים עם חוגים המתנגדים לשלטון המרכזי.
המקורות שלנו מוסרים, כי בעוד וושינגטון והבירות האירופאיות מתרכזות בניסיון להחזיר את האחים המוסלמיים לתהליך המדיני במצרים, עוסק הגנרל אל-סיסי בשתי משימות עיקריות: לסיים את נוכחותם של האחים המולסמים במרכז קהיר, גם אם הדבר יצריך עוד פעם שימוש בכוחות צבאיים, ובמקביל בהכנות שלו למערכת הבחירות.
המקורות שלנו מוסרים, כי מונה כבר ראש מטה בחירות לאומי. המדובר בחאלב אל-עדוואי khalaf al Adawi, שהוא פוליטיקאי מצרי בלתי ידוע המקורב לאל-סיסי. התפקיד העיקרי המוטל עליו הוא לפתוח במערכת החתמה על עצומה שתקרא לבחירת אל-סיסי לנשיא שתהייה תחת הכותרת 'השלם את חסדיך' (קמאל ג'אמילי) כלומר, עד עתה אל סיסי עשית דברים טובים, תגמור לעשות אותם, על ידי בחירתך לנשיא. המטרה שאל-סיסי הציב למנהלי מערכת הבחירות שלו היא,  להשיג 30 מיליון חתימות. במילים אחרות, בחירתו של אל-סיסי לנשיא תהייה החלטת העם המצרי, ולא החלטת הצבא.

 

Print Friendly, PDF & Email