ממצאים חמורים בדוח ועדת החקירה שבדקה את השתתפות בריטניה במלחמת עיראק
בבוקר יום רביעי 6.7, שלוש עשרה שנים לאחר המלחמה ובתום 5 שנות עבודה, פרסם ג'ון צ'ילקוט John Chilcot ראש הוועדה שחקרה את השתתפותה של בריטניה בפלישה האמריקנית לעיראק את הדוח המיוחד על המלחמה ומסקנותיו קשות: בריטניה פלשה לעיראק בטרם מיצתה הליכים שאינם צבאיים לפירוק משטרו של סדאם חוסיין Saddam Hussein מנשקו, ההכנות ל'יום שאחרי' המלחמה היו 'בלתי מתאימות', המדיניות הבריטית וההחלטה לצאת למלחמה היו מבוססות על מודיעין לקוי והערכות חסר ואף הבסיס החוקי לפלישה היה 'לא מספק'.
הדו"ח מתאר באריכות את הכרונולוגיה של המלחמה 'השנויה ביותר במחלוקת ברחבי בריטניה בעת החדשה', את האופן בו ראש הממשלה דאז טוני בלייר Tony Blair הוביל את הפרלמנט להחלטה לתמוך בהפלתו של שליט עיראק סדאם חוסיין ואת אי מציאת ה'אקדח המעשן' – חומרי הלחימה הכימיים והנשק להשמדה המונית אשר לכאורה היו הסיבה הרשמית למלחמה.
הדוח ממשיך ומפרט את השתלשלות האירועים כולל את תלייתו של חוסיין, את הוואקום המדיני שנוצר אחרי לכתו, את האופן בו צבאות המערב יצאו מעיראק וקושר לכל אלו את שורשי הקמתה של 'המדינה האיסלאמית', בשטחים בהם 'רבע מיליון בני אדם נהרגו ומיליונים נשארו חסרי כל'. 179 חיילים בריטיים נהרגו על אדמת עיראק במהלך המלחמה.