כיצד קורה שלאחר שלוש שנות מלחמה של הצבא המצרי ב-ISIS סיני מצליח ארגון הטרור לבצע את הטבח הגדול ביותר בהיסטוריה המצרית המודרנית?
צבא מצרים טוען, בשבת בבוקר 25.11, כי תקף מפקדות של מחבלים באזור רפיח וכי חיל האוויר המצרי הפציץ במרכז סיני מכוניות של מחבלים שהשתתפו בטבח בביר אל-עבד בו נרצחו 235 איש, ביניהם לפחות 30 ילדים. הצבא המצרי מדווח גם כי נהרגו לפחות 40 מחבלים של ISIS-סיני Wilayat al-Sinai.
לכל הידיעות האלה צריך להתייחס בזהירות מרובה.
מדוע בכלל יש ל-ISIS-סיני 'מטות' באזור רפיח, שגובל עם רצועת עזה, לאחר שלוש שנים של אינספור של מבצעים של הצבא המצרי נגדם? שלוש שנים של מלחמה של הצבא המצרי בגורמי הטרור בסיני והוא עדיין לא הצליח לגבור עליהם?
ניסיון העבר מלמד כי ההפצצות של חיל האוויר המצרי על 'מטרות מחבלים' הן מבוצעות בחלקן הגדול או על שטחים ריקים, או פוגעות בבתי-אוהלי אוכלוסייה מקומית שאין לה קשר ל-ISIS. אותם דברים אמורים לגבי התקפות הצבא המצרי במרכז סיני. התקפות אלה אף פעם לא הסתיימו משום שהצבא המצרי אף פעם לא העז להיכנס לתוך הרי מרכז סיני שם נמצאים רוב בסיסי ומפקדות ISIS. ההתקפות באזור זה תמיד החלו והסתיימו בכניסות לוואדיות העמוקות הנמצאות באזור, בעוד שבסיסי ISIS נמצאים במערות עמוקות בפסגות ההרים.
עם רדת החשיכה הצבא המצרי מסתגר במחנותיו ומסיר את המחסומים שהוא מציב בדרכים הראשיות. התוצאה: כוחות ISIS הם השולטים בדרכים, הם שמציבים מחסומים, והם שנעים בהן ללא הפרעה. עד כדי כך גברה העזתם לאחרונה שארגון הטרור מציב מחסומים וגובה דמי מעבר בתוך אל-עריש עצמה.
מקווה שלא שכחתי את הסכם השלום של ישראל עם מצרים
שבו המצרים מוגבלים מאד בכנסת טנקים וציוד לחימה כבד לסיני
לצערינו זו אחרת הסיבות לכשל בנסיונות המצריים למגר את ISIS בסיני