לא הייתה התנקשות בחייו של ראש ממשלת פלסטין חאמדאללה וראש המודיעין הפלסטיני פארג'. היה מטען קטן ומאולתר שלא היה יכול לגרום לנפגעים
מיוחד ובלעדי למקורות המודיעיניים של תיקדבקה: לא הייתה התנקשות בחייו של ראש ממשלת פלסטין רמי חאמדאללה וראש המודיעין הפלסטיני מג'יד פארג', ביום ג' 13.3 ברצועת עזה. מחקירת האירוע עולה, כי מדובר היה בניסיון הפחדה על ידי הנחת מטען קטן מאולתר שלא היה יכול לגרום נפגעים. מהתפוצצות נגרם נזק קל לשמשות של מספר מכוניות בשיירה.
עם זאת צריך לציין, כי בעצם העובדה שעל ציר תנועתה של שיירת האישים הפלסטינים הונח מטען חבלה קטן, מדובר במחדל ביטחוני גם של אנשי הביטחון הפלסטינים שליוו את השיירה וגם של מנגנוני הביטחון של החמאס.
בדיוק מה שחשבתי ברגע ששמעתי על הניסיון הלא יוצלח הזה. אמנם, לעומת מה שנכתב פה, רואים בבירור בוידאו שהפיצוץ היה מסיבי ויכל להביא לנפגעים. אך קשה להאמין שמישהו יתרשל עד כדי כך שכל הנפגעים – ללא יוצא מן הכלל, היו נפגעים קל וקל מאוד. לדעתי, הניסיון היה ניסיון מבוים בזהירות רבה, וזאת ע״מ ללחוץ את החמאס לקיר בעמדת המיקוח כלפי ניסיונות הפיוס. בראש ובראשונה, הניסיון של הרשות לקבל לידיה את כלל הביטחון ברצועה ולפרק את חמאס מנשקו.
מקרה כזה (אותו ניסיון התנקשות כביכול) משחק לידיה הרשות, מחליש את חמאס, שנראה כמי שאינו מסוגל לספק ביטחון אפילו למדינאים ואין לסמוך עליו שיגן על עזה ועל מוסדות השלטון לכשיאוחדו.
תרגיל מבריק ומסוכן של הרשות הפלסטינית, שנראה כהולך להצליח.
If that's really the case that it was a warning shot, then it is clearly Hamas that is responsible for this