המשמעות המדינית-אסטרטגית להעברת גופתו של לוחם צה"ל זכריה באומל מנעדרי קרב סולטן יעקוב לישראל על ידי הרוסים
ערב צאתו של ראש הממשלה ושר הביטחון בנימין נתניהו למוסקבה לשיחות עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, העבירו הרוסים, ביום ד' 3.4, לישראל את שרידי גופתו של רס"ר זכירה באומל ז"ל, שנפל בקרב סולטן יעקוב במלחמת לבנון הראשונה, לפני 37 שנים ב-1982. הרוסים גם העבירו לישראל את הסרבל בו היה זכריה באומל לבוש בעת הקרב, וחלק מהציצית אשר לבש מתחתיו.
המקורות של תיקדבקה מציינים, כי מדובר במחווה יוצאת דופן מצד נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, כלפי ישראל וראש הממשלה נתניהו, המדגישה שוב את החלטתו של נשיא רוסיה, לערב את ישראל במהלכים המדיניים לקביעת עתידה המדיני של סוריה.
האיתות הרוסי הראשון לקו המדיני החדש הרוסי הזה היה לפני חודשיים בקרמלין ב-17.2, כאשר לאחר פגישה שנמשכה שלוש שעות הסכימו פוטין ונתניהו, להקים וועדה משותפת לבדיקת סוגיית נסיגת כל הכוחות הזרים מסוריה.
זו הייתה הפעם הראשונה שאחת משתי מעצמות העל ארצות הברית ורוסיה-הסכימה לערב בגלוי את ישראל במהלכים המדיניים העתידיים של מדינה ערבית הנחשבת כמדינת אויב של ישראל.
המקורות של תיקדבקה מציינים כי ההצהרה המשותפת הזו של פוטין ונתניהו, היא שפתחה את הדרך ואיפשרה לנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ להודיע בחודש שעבר, כי ארצות הברית מכירה בהחלת הריבונות הישראלית על הגולן.
עוד מציינים המקורות של תיקדבקה, כי קציני מודיעין וכוחות מיוחדים רוסיים השקיעו בשלוש השנים האחרונות מאז 2016 מאמצים רבים לחשוף את מקום קבורתם של נעדרי קרב סולטן יעקוב, כדי להביאם לישראל.
בשנה שעברה כאשר שר ההגנה הרוסי סרגיי שויגו דיבר במרירות על כך שחיל האוויר הישראלי הוא שהביא להפלתו של מטוס הביון הרוסי מדגם IL20 מול לטקיה ב-17 לספטמבר, הזכיר שר ההגנה הרוסי את העובדה, כי קצינים רוסיים שחיפשו אחר נעדרים ישראליים בסביבות העיר תדמור Palmyra במזרח סוריה נפצעו בעת החיפושים.
קרב סולטן יעקוב, הנמצאת בבקעת הלבנון, היה הקרב היחיד במלחמת שלום הגליל, בו נלחם כוח צה"ל נגד כוח שריון סורי שהיה עדיף עליו גם במספר הלוחמים והטנקים.
הסורים הצליחו לכתר את כוח הטנקים הישראלי שנכנס לאזור וגרמו לאבדות ישראליות כבדות באנשים ובציוד.
זכריה באומל ז"ל היה בצוות טנק שנפגע שכלל גם את יהודה כץ וצבי פלדמן ז"ל שעד היום עקבותיהם ומקום קבורתם לא ידוע.
ב-29 למאי 2016 החזירה מוסקבה את הטנק בו נלחמו השלושה חזרה לישראל, והוא מוצג עד היום במוזיאון צה"ל. לפני 37 שנה ב-1982, שלחו הסורים את הטנק לרוסיה, כדי לאפשר לצבא הרוסי לבדוק את מערכות השריון והמערכות האלקטרוניות בהן הטנקים הישראלים היו מצוידים.