התקפות ישראליות על מפגשים של מומחי טילים איראניים בסוריה הביאו את טהרן להציב בסוריה את מערכת טילי הנ"מ קורדאד Khordad 15

שתי התקפות ישראליות על שני מפגשים של מומחי טילים איראניים בסוריה הביאו לשינוי דרמטי במדיניות אספקת הנשק האיראני לסוריה.  התקפה אחת הייתה ב-19 לפברואר על הפרבר המערבי דרומי של דמשק-כפר סוסא Kafr Souseh, שם הותקף מטה מבצעי איראני ונהרגו מספר קצינים איראניים גבוהים.  ההתקפה  הישראלית השנייה התרחשה ב-7 למרץ על מפגש מומחי טילים איראניים וסוריים נערכה בנמל התעופה הבינלאומי של חאלב Aleppo.  מספר מומחי טילים איראניים נהרגו או נפצעו.
מאז ההתקפה הישראלית על הכפר סוסא הייתה הצמרת האיראנית עסוקה בדיונים מה תהייה התגובה של טהרן להתקפה זו. לבסוף בלחץ של ההתקפה הישראלית בחאלב, התקבלה בימים האחרונים החלטה לשלוח ולהציב בסוריה את מערכת טילי הנ"מ המתקדמת ביותר הנמצאת בידי האיראניים קורדאד Khordad 15.
מערכת טילים זו מסוגלת לשגר שני סוגי טילי נ"מ: סאייד Sayyad 2 וסאייד Sayyad 3.  מערכת טילים אלה מצוידת במכ"ם מסוג נאג'ם Najm- 804B, המסוגל לאתר ולעקוב אחר שש מטרות בעת ובעונה אחת, הנמצאות במרחק של 150 קילומטר.  המערכת מסוגלת לאתר מטוסים או מטוסים חמקניים ממרחק של 85 ק"מ ולפגוע בהם כאשר הם נמצאים במרחק של 45 ק"מ. מערכת הטילים מסוגלת לפגוע במטרות הנעות בגובה של 27 ק"מ.
הרוסים שקיבלו הודעה מטהרן ודמשק על החלטה זו לא התנגדו לה. להערכתם מערכת זו איננה מסכנת של המטוסים הישראליים מהדגמים F-16 ו-F-15.  משלוח טילי הנ"מ האיראניים מאיראן  גם עוזר לרוסים להמשיך ולא לפעול נגד חיל האוויר הישראלי כאשר הוא פועל במרחבים האוויריים של סוריה.
איראן הודיעה השבוע כי היא השיגה הסכם רוסיה לקבלת מטוסי קרב מתקדמים מדגם Su-35. בתקשורת האיראנית פורסו ידיעות ותמונות על בסיס אווירי תת-קרקעי חדש שנבנה באיראן- נשר  Eagle 44, שיקלוט את המטוסים האלה.  אולם בעוד שכל כמה ימים מופיעה בתקשורת האיראנית ידיעה ותמונה על מטוסי הקרב החדשים מוסקבה שותקת ואיננה מגיבה  על ידיעות אלה.

Print Friendly, PDF & Email