עם פתיחת השיחות בז'נווה בין ארה"ב ורוסיה על משבר אוקראינה מצהיר סגן שר החוץ הרוסי 'כי רוסיה איינה מפחדת מאף אחד, אפילו לא מארצות הברית'
במלון הנשיא ווילסון בז'נווה ,Hotel President Wilson, המשקיף על אגם ז'נווה נפגשו, ביום שישי 21.1, שרי החוץ של ארצות הברית ורוסיה אנתוני בלינקן וסרגיי לברורב, בניסיון להפיג את המתיחות הצבאית מסביב לאוקראינה.
סגן שר החוץ הרוסי סרגיי רייאבקוב Sergei Ryabkov שנשאל על ידי עיתונאי אמריקני באם רוסיה מאוימת על ידי אוקראינה השיב, 'כי רוסיה איינה מפחדת מאף אחד, אפילו לא מארצות הברית', Russia is not afraid of anyone, not even the United States.
שר החוץ האמריקני בלינקן אמר, כי ישנן בעיות חמורות מאוד לדון בהן בין שתי המעצמות, וכי הוא איננו מצפה שבעיות אלה תפטרנה בז'נווה. לדבריו באם רוסיה תתחיל לפנות חלק מהכוחות הצבאיים שהיא ריכזה על גבולות אוקראינה זו יכולה להיות דרך להפחתת המתיחות הצבאית שבין וושינגטון ומוסקבה.