ההקלות בסנקציות שממשל ביידן העניק לאיראן יחזקו לא רק את המערכת הגרעינית האזרחית האיראנית אלא גם את המערכת הצבאית הגרעינית
ממשל הנשיא ג'ו ביידן הודיע, ביום שישי 4.2, כי הוא מסיר חלק מהסנקציות שהנשיא הקודם דונלד טראמפ הטיל על איראן. פקיד בכיר בסטייט דפרמנט אמר כי לא מדובר בהקלה בסנקציות אלא במה שהוא הגדיר 'תיקון טכני' בלבד שיאפשר לחזק את התוכנית הגרעינית האיראנית שלא למטרות צבאיות. מעתה יוכלו חברות רוסיות, סיניות ואירופאיות להשתתף בפרויקטים גרעינים איראניים שלא למטרות צבאיות. הפקיד הבכיר הכחיש כי מדובר בוויתור אמריקני לאיראן שיאפשר התקדמות במשא ומתן בגרעיני בווינה.
תיקדבקה: ממשל ג'ו ביידן יכל למצוא נושא אחר להקל על הסנקציות על איראן מאשר הנושא הגרעיני. חיזוק המערכת הגרעינית האזרחית האיראנית תחזק משמעותית גם את התוכנית הגרעינית הצבאית.
העיתון 'וול סרטרייט ז'ורנל' WSJ, דיווח השבוע, כי בממשל ביידן בדקו ומצאו, כי גם אם האיראנים יסכימו לחזור להסכם הגרעיני הישן מ-2015, הם עדיין יוכלו תוך שנה לאסוף מספיק אורניום שיאפשר להם לבנות פצצה גרעינית.