הנשיא טראמפ וראש ממשלת בריטניה תרזה מאי הסכימו לחדש ולחזק את 'היחסים המיוחדים' בין ארה"ב ובריטניה
נשיא ארצות הברית דולנד טראמפ, וראש ממשלת בריטניה תרזה מאי ערכו, ביום שישי 27.1 מסיבת עיתונאים,זמן קצר לאחר שקיימו ארוחת צהרים משותפת שפתחה את סבב השיחות ביניהם.
מאי היא המנהיגה הראשונה הזרה המבקרת את הנשיא החדש בבית הלבן.
שני המנהיגים העלו את נס את 'היחסים המיוחדים' special relations השוררים בין שתי המדינות, מושג שנטבע בימי מלחמת העולם השנייה, אבל למעשה איננו קיים כבר, בגלל הסתייגותם של שלושת הנשיאים האחרונים ביל קלינטון, ג'ורג בוש ובאראק אובמה, מהקשרים עם בריטניה ועם מנהיגיה.
הנשיא טראמפ אמר, כי בין ארה"ב ובריטניה ישנם קשרים מיוחדים והוא מתכוון לשמור ולפתח אותם. תרזה מאי, שמסרה לטראמפ הזמנה מהמלכה הבריטית אליזיבת לבקר בארמון באקינגהם ובלונדון, תיארה בהפרזה יחסים אלה בין שתי המדינות ככאלה שמנהיגות את העולם. מאי העלתה על נס את שיתוף הפעולה הביטחוני והמודיעיני בין שתי המדינות.
טראמפ הוסיף ואמר, כי הוא תומך בנא"טו, ואילו מאי אמרה שחברות נאט"ו צריכות לתרום יותר לארגון, ולהתרכז במלחמה בטרור-ISIS, ובמלחמות הסייבר.
לגבי העינויים בחקירות של חשודים בטרור, אמר טראמפ כי הוא תומך בגישה זו, אולם שר ההגנה האמריקני החדש הגנרל ג'יימס מאטיס מתנגד לה. מאחר, ולדברי טראמפ, מאטיס הוא הממונה על המלחמה בטרור הוא מקבל את עמדתו.
בדבריו של טראמפ נשמע טון עוין כלפי האיחוד והשוק האירופאי, אותם הוא כינה 'קונסרציום'. לדעת הנשיא המהלך הבריטי של BREXIT- יציאת בריטניה מגופים אלה הוא צעד נכון אשר יחזיר את העצמאות לבריטניה.
אם באופן תאורטי השוק הארופאי המשותף מתפרק.
אז למה ניתן להמיר את שאריות האירו שיש לכל אדם באופן פרטי ?
"האטלנטיות"של ארה"ב ובריטניה הגדולה (הכוללת את חבר העמים הבריטי – הקומונוולט)=חוזרת למרכז הזירות הבינלאומיות.בריטניה היא מדינת האם שלארה"ב. התרבות האגלוסאקסית והשפה האנגלית משותפות לשתיהן.
5 המדינות האנגלוסקסיות השותפןת לרשת "האשלון "הן:ארה"ב, בריטניה,קנדה,אוסטרליה וניו-זילנד.