סגן הרמטכ"ל הרוסי שהוא גם ראש המודיעין הצבאי הרוסי הגיע בחשאי לקהיר

המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים, כי סגן הרמטכ''ל הרוסי, גנרל וואצ'יסלאב קונדראשוב Lieutenant General Vyacheslav Kondrashov,  שהוא גם ראש המודיעין הצבאי הרוסי, הגיע ביום שני 28.10, בראש משלחת צבאית גדולה לקהיר. זהו הביקור הראשון של משלחת צבאית רוסית גדולה בקהיר מזה שנים.  
תיקדבקה: בעוד בארה''ב ובמערב מתווכחים על הצעדים שסעודיה נוקטת כדי להתרחק מארה''ב, וכי צעדים אלה 'מוגבלים', פועלת סעודיה להרחקתה גם של מצרים מארה''ב.  על ביקור המשלחת הרוסית בקהיר, שמטרתה סיכום עסקת נשק רוסית-מצרית גדולה, במימון סעודי, סוכם עוד בשבוע האחרון של יולי, בעת ביקור ראש שירותי המודיעין הסעודיים הנסיך באנדר בין סולטן במוסקבה, ושיחותיו עם נשיא רוסיה ולדמיר פוטין.
צבא מצרים לא קיבל מערכות נשק רוסיות ב-41 השנה האחרונות, מאז 1972, נשיא מצרים דאז אנוואר סאדאת הורה על גירוש המומחים הרוסיים ממצרים.    

 

Print Friendly, PDF & Email

תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי נאצה, הסתה או פגיעה, דיבה בהתאם לתקנון השימוש באתר של תיקדבקה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *