לצה"ל אין עדיין אישור מהדרג המדיני לפעול נגד משגרי הקסאמים.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה: ביום ד' 28.3, במשך 3 שעות ו-20 רגע, החל מהשעה 8:27 ועד לשעה 11:50, פעלה חוליית משגרי קסאמים של הג'יהאד האיסלמי מחורבות היישוב דוגית בצפון רצועת עזה, בצורה גלויה, ללא כל התערבות של צה"ל, ושיגרה 8 טילים קסאם לעבר אשקלון והמתקנים האסטרטגיים שבדרומה. לתצפיות צה"ל שראו את המשגרים הפלסטינים היה ברור כי הם מציבים את הטילים כך שהם יפגעו במטרות שהם סימנו בחולות הריקים ליד המתקנים, בייחוד מסביב לתחנת הכוח של חברת החשמל. זה היה ירי הפגנתי שנועד להראות, כי אם היורים יקבלו פקודה יש להם יכולת לפגוע בתחנת הכוח ובאשקלון ישירות. בכל הזמן הזה פנה אלוף פיקוד דרום למטכ"ל בבקשה לאשר לו לפגוע בחולייה. הרמטכ"ל רב אלוף גבי אשכנזי פנה אל ראש הממשלה אהוד אולמרט ואל שר הביטחון עמיר פרץ 3 פעמים, וביקש אישור להשמיד את חוליית המשגרים. רק בפנייה הרביעית כאשר הרמטכ"ל אמר להם כי אם יתאפשר לחולייה לירות את הטיל ה-9 , לפי הסימנים בשטח הם ירו אותו אל תוך אשקלון ותגרמנה אבידות, נתנו ראש הממשלה ושר הביטחון אישור לפגוע בחולייה, אבל גם זאת באמצעות אש מהקרקע, ובתנאי שכוחות צה"ל לא יחצו את גבול הרצועה וחיל האוויר יפעל רק מהשטח הישראלי. ראש הממשלה ושר הביטחון הדגישו כי המדובר באישור חד פעמי יוצא דופן, וכי ההבלגה הישראלית על ירי הקסאמים תמשך.
קצינים בכירים בפיקוד דרום אומרים כי מדובר בהפקרות ביטחונית ממדרגה ראשונה.
חוליית המחבלים ששיגרו את הטילים ביום ד', הביאה אתה כמות גדולה מאוד של טילים שהראתה על נכונותם לשגר טילים במשך כל היום כאשר כל פעם הם מעלים את רף הפגיעה. האישור לפגיעה שהתקבל התיר רק פגיעה בשלושת המשגרים עצמם, אולם לא במשגרים ולא במצבור הטילים שלידם. זו הסיבה מדוע הוחלט בפיקוד דרום לשגר טיל קצר טווח לעבר החוליה. בהתאם לכך גם הייתה התוצאה, כאשר רק אחד מחברי החוליה נהרג, והשניים האחרים נפצעו קל עד בינוני. הקצינים אומרים שאם היה נשלח כוח קטן של צה"ל אל מקום השיגור הוא היה יכול לתפוס את החוליה על המשגרים והטילים שלה ולהביא אותם לתחומי ישראל. אולם ראש הממשלה ושר הביטחון סרבו לאשר פעולה כזו. בפיקוד דרום מבהירים כי באשרם את הפעולה, הדגישו ראש הממשלה ושר הביטחון, כי המדובר באישור חד פעמי, ואין לבצע יותר כל ירי או פעילות צבאית לעבר ובתוך הרצועה. לכן כאשר הנפגעים הפלסטינים פונו על ידי רכבים עורפיים שהמתינו בחולות, כאשר הרכבים חוזרים לאחר מכן לשטח כדי לפנות את המשגרים ואת הטילים, צה"ל לא פגע בהם.
המקורות הצבאיים והמזרח תיכוניים של תיקדבקה מציינים כי הירי של מספר גדול כזה של טילים נועד להפגין כי למרות ביקורה של שרת החוץ האמריקנית קונדוליסה רייס באזור, הבטחותיו של יו"ר הרשות אבו מאזן כי ירי טילי הקסאם ייפסק, וכינוסה של וועידת הפסגה הערבית בריאד, ירי טילי הקסאם מהרצועה על ישראל לא רק שלא ייפסק אלא הוא יתגבר. מאז ההתנקות בספטמבר 2005 נורו במשך 19 חודש מהרצועה לתוך שטח ישראל 2000 טילי קסאם. כלומר קצב ירי של 105 טילים לחודש, או 3.5 טילים ליום.
ביום ה' 29.3 חודש ירי הטילים. 3 טילים נורו לעבר אשקלון והתפוצצו בשטח פתוח.