מתפרק כוח התקיפה המערבי מול סוריה. צבא סוריה פתח במתקפה בדרום, קרוב לגבול ישראל
בעוד נמשכים חילופי הדברים על המצב בסוריה, בין נשיאי ארה''ב ורוסיה, באראק אובמה, וולדימיר פוטין, פועל עתה פוטין להחדיר לדעת הקהל האמריקנית כי המורדים הסורים הם ולא משטר אסד השתמשו בנשק הכימי ב-21 לאוגוסט.
אם טענה רוסית-איראנית זו תקלט, לא רק שאופציית ההתקפה הצבאית האמריקנית מתבטלת סופית, אלא שרוסיה מצליחה בפעם השנייה בעשר השנים האחרונות לשכנע את דעת הקהל העולמית, כי השליטים הערביים מסדאם חוסיין ב-2003, ועד בשאר אסד ב-2103, לא משתמשים בנשק להשמדה המוני שברשותם. באם פוטין יצליח במהלך האחרון תהייה מכאן הדרך קצרה מאוד לשכנע את דעת הקהל האמריקנית והעולמית, כי גם איראן לא תשתמש בנשק הגרעיני שלה.
בפנייה ישירה לעם האמריקני שפרסם ביום ה' 12.9 'בניו יורק טיימס', כותב פוטין: 'זה מדליק סימן אזהרה, שמעורבות צבאית בסכסוכים פנימיית בארצות זרות הפכה להיות שגרה של ארה''ב'. 'האם זה משרת את האינטרסים ארוכי הטווח? אני מטיל בכך ספק'. כותב פוטין.
'מיליונים מסביב לעולם רואים יותר ויתר כי אמריקה איננה יותר מודל של דמוקרטיה, אבל ארץ שסומכת בלעדית על כוח ברוטאלי'.
ציטוט המקור: It is alarming that military intervention in internal conflicts in foreign countries has become commonplace for the United States. Is it in America's long-term interest? I doubt it. Millions around the world increasingly see America not as a . model of democracy but as relying solely on brute force.
במילים אחרות, פוטין מציג את הנשיא אובמה, לא כנשיא בעל אידיאליים דמוקרטים ורודף שלום, כפי שהוא מציג אותו, אלא כנשיא אשר משתמש בכוח ברוטאלי נגד מדינות אחרות, כדי לכפות את מדיניותו עליהן.
עצם העובדה, כי נשיא רוסיה מרשה לעצמו לתקוף בצורה כל כך גלויה וחריפה את הנשיא אובמה, מצביעה על כך כי פוטין בטוח שאובמה לא יכול עתה לסגת מהנתיב הדיפלומטי שהתוו עבורו מוסקבה וטהרן לפתרון המשבר הסורי, וכי הסיכויים הממשיים של מכה צבאית אמריקנית על סוריה הם עתה אפסיים. במילים אחרות, שלטון בשאר אסד ניצל.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים, כי תחת הלחץ המדיני הרוסי הזה, ונסיגתם המתמשכת של הנשיא אובמה וארה''ב, החל מתפרק הכוח הצבאי המערבי שהוצב מול סוריה.
כוחות הציים הבריטים והצרפתיים, שהיו בשבועיים האחרונים ביחד עם כוחות הצי האמריקניים במזרח הים התיכון עזבו, ועברו ביום ד' 11.9, את תעלת סואץ בדרכן לים האדום. גם אוניות המלחמה והצוללות האמריקנית נסוגו מאזור הים התיכון הקרוב יותר לסוריה, ועברו לאזור הים התיכון המשתרע מכרתים ועד קפריסין.
בכך הולך ומתמוטטת העמדה האחרונה של הנשיא אובמה המסביר, כי צריך לבדוק את ההצעות הרוסיות לפירוק הנשק הכימי הסורי, ובו בזמן לשמור על אופציה צבאית אמינה מול סוריה, במטרה ליצור לחץ על אסד לקבל את ההצעות הרוסיות.
מומחים צבאיים ונשק להשמדה המונית בכל העולם, אומרים, כותבים, ומשדרים לאובמה, כי אי אפשר לפרק את הנשק הכימי הסורי, אי אפשר להציב כוחות צבא זרים בתוך סוריה שיפקחו על הנשק הכימי בגלל המלחמה המשתוללת שם. במקרה הטוב ביותר פירוק הנשק הכימי, גם אם יבוצע בצורה היעילה ביותר, ייקח שנים.
במקביל, מוסרים המקורות הצבאיים שלנו, כי צבא סוריה שאיננו ממתין לסיום השיחות האמריקניות-רוסית, חידש ביום ה' 12.9 את מתקפתו בדרום המדינה. יחידות סוריות הנעות מאזור העיר דרעא, מתקדמות במהירות דרומה במטרה להדוף את המורדים, ולהגיע במהירות למפגש הגבולות סוריה-ירדן-ישראל.
מאחר והמוראל בקרב כוחות המורדים הוא בשפל המדרגה, בגלל שהם חשים כי הם נבגדו של ידי ארצות הברית והנשיא אומבה, ההתנגדות לכוחות הסוריים היא מינימאלית, וברוב המקרים איננה בכלל קיימת.